לאחר שלושת חודשי המתנה, הגיע יום חמישי המיוחל (מיותר לציין ש99% המסעדה בתפוסה מלאה ויש להזמין מקום מראש). ה- מסעדה של השף אסף גרניט עם המנה המפורסמת ה-פולנטה.
כבר בכניסה נשאבנו לאווירה המטורפת, מוזיקה בפול ווליום שכללה שירים ישראליים מכל הזמנים שרק מזמינים אותך לשיר בקולי קולות. מאחר והגענו ישירות מהפי האוור בבר הקוקטיילים "גאטסבי" (נפרט בפוסט נפרד), אתם יכולים להניח שאכן שרנו בקול רם. מוקמנו בשולחן יחסית מרוחק מלב המסעדה, עובדה מעט ביאסה אותי כי רציתי לראות את המטבח. טיפ 1: לבקש שולחן בקרבת המטבח. שם כל האווירה וההתרחשות. בקומת הגלריה השולחנות צפופים וישנה טיילת אנשים בדרכם לשירותים.
אך לא נתנו למיקום השולחן לבאס אותנו והזמנו בקבוק יין (אנקדוטה מעניינת: בשולחן שלידנו ישבו זוג תיירים אמריקאים שהתלהבו משמחת החיים שלנו ולאחר סלפי משותף הם המשיכו לדרכם ואנחנו גילינו מהמלצרית שהם שילמו לנו על בקבוק היין).
תפריט היינות עשיר, אך המחירים אינם זולים. הבקבוק הזול ביותר עלה 128 ש"ח. טיפ 2: לבדוק האם ישנם דמי חליצה ומה עלותם ואז להביא בקבוק יין מהבית. סביר להניח שהיין שתביאו יהיה איכותי יותר מהיין הזול שמוצע בתפריט.
למחנה יש תפריט טעימות בעלות 295 ש"ח לסועד, אך רק אם כל חברי השולחן לוקחים את ארוחת הטעימות ניתן להזמינה. לצערי, לא ניתן לערוך שינויים בתפריט הטעימות ומאחר והוא כולל מנות עם כבש (איכסה מבחינתי) אז לא לקחנו אותו. המלצרית המקסימה הציעה שננקוב סכום אותו אנחנו מעוניינים לשלם לסועד, והיא תרכיב לנו תפריט טעימות חלומי. זרמנו ונתנו לה יד חופשית עם הגבלה יחידה- בלי מנות שכוללם מרכיבים כבשיים/ עזיים 😉
מנה ראשונה שהגיעה הייתה מאפה כורדי בליווי סלטון קטן. הגשה מגניבה בכלי מיושן ממתכת, מאפה טעים, חמים, במילוי מדהים של עוף וירקות.
לאחר מכן המשכנו לטרטר דג ברוטב מתקתק עם דובדבנים וקרם פרש- וואו. זה מה שיש לי להגיד. מנה מפתיעה, עם מרכיבים מפתיעים, יוצרים טעמים מטורפים ביחד.
מנה שלישית וסוף סוף הגיעה הפולנטה המפורסמת. לשולחן הגיעו שתי צנצנות קטנות מלאות בכל טוב- פולנטה, ראגו פטריות, אספרגוס, שמן כמהין ופרמז'ן. מנה חמה, מנחמת, יצירתית וכל כך טעימה. אין מצב להגיע למחניודה מבלי לטעום את הפולנטה.
למנה הרביעית הגיעו חטיפי עראייס, מדובר במנת שוק מרשימה הכוללת חצאי פיתות ביס מלאות בקציצת עראייס. לצד המנה הגיעו מטבלי טחינה ועגבניות מרוסקות ביחד עם שקית מלפפונים חמוצים וטרשי (ירקוחת מוחמצים). לצערי המנה מכילה שומן כבש (למרות הבטחת המלצרית, אבל סלחתי לה כי כבר התחלתי להתמלא) אז בן זוגי זלל את המנה לבדו. מיותר לציין שהוא טרף את המנה בהנאה מרובה.
חשבתם שזהו? אז לא. הגענו למנות העיקריות.
מנה עיקרית ראשונה הייתה צלחת קלמרי מבושל, מעל פירה מושלם, עם ירקות, וחלה, ורוטב טעים ומה לא. וואו וואו וואו. כל כך טעים! טעמים שלא חשבנו שישתלבו, מרכיבים מהים בשילוב מרכיבים מהאדמה, אין דברים כאלה.
והגראנד פינאלה, ניו יורק סטייק בליווי כרובית, מח עצם ופירה. לי אישית פחות זרם סטייק והייתי צריכה לציין את זה למלצרית, אבל הוא הגיע ואני לא אגיד לו לא. טעים, עסיסי, במידת עשייה נכונה. בליווי פירה מטורף וכרובית צלויה. שווה כל שקל (מתומחר ב165 ש"ח). בקושי הצלחנו לסיים.
לקינוח הזמנו באנופי, - עוגה גבינה עם ריבת חלב ובננות. ופונקנו בבסבוסה. שני הקינוחים היו מהממים ולמרות שהיינו מפוצצים- סיימנו עם הפירור האחרון!
לסיכום: טעים, אווירה מטורפת, לא זול, שווה את ההזמנה מראש. מומלץ!!
פייסבוק המחניודה
אתר המחניודה
כבר בכניסה נשאבנו לאווירה המטורפת, מוזיקה בפול ווליום שכללה שירים ישראליים מכל הזמנים שרק מזמינים אותך לשיר בקולי קולות. מאחר והגענו ישירות מהפי האוור בבר הקוקטיילים "גאטסבי" (נפרט בפוסט נפרד), אתם יכולים להניח שאכן שרנו בקול רם. מוקמנו בשולחן יחסית מרוחק מלב המסעדה, עובדה מעט ביאסה אותי כי רציתי לראות את המטבח. טיפ 1: לבקש שולחן בקרבת המטבח. שם כל האווירה וההתרחשות. בקומת הגלריה השולחנות צפופים וישנה טיילת אנשים בדרכם לשירותים.
אך לא נתנו למיקום השולחן לבאס אותנו והזמנו בקבוק יין (אנקדוטה מעניינת: בשולחן שלידנו ישבו זוג תיירים אמריקאים שהתלהבו משמחת החיים שלנו ולאחר סלפי משותף הם המשיכו לדרכם ואנחנו גילינו מהמלצרית שהם שילמו לנו על בקבוק היין).
תפריט היינות עשיר, אך המחירים אינם זולים. הבקבוק הזול ביותר עלה 128 ש"ח. טיפ 2: לבדוק האם ישנם דמי חליצה ומה עלותם ואז להביא בקבוק יין מהבית. סביר להניח שהיין שתביאו יהיה איכותי יותר מהיין הזול שמוצע בתפריט.
למחנה יש תפריט טעימות בעלות 295 ש"ח לסועד, אך רק אם כל חברי השולחן לוקחים את ארוחת הטעימות ניתן להזמינה. לצערי, לא ניתן לערוך שינויים בתפריט הטעימות ומאחר והוא כולל מנות עם כבש (איכסה מבחינתי) אז לא לקחנו אותו. המלצרית המקסימה הציעה שננקוב סכום אותו אנחנו מעוניינים לשלם לסועד, והיא תרכיב לנו תפריט טעימות חלומי. זרמנו ונתנו לה יד חופשית עם הגבלה יחידה- בלי מנות שכוללם מרכיבים כבשיים/ עזיים 😉
מנה ראשונה שהגיעה הייתה מאפה כורדי בליווי סלטון קטן. הגשה מגניבה בכלי מיושן ממתכת, מאפה טעים, חמים, במילוי מדהים של עוף וירקות.
לאחר מכן המשכנו לטרטר דג ברוטב מתקתק עם דובדבנים וקרם פרש- וואו. זה מה שיש לי להגיד. מנה מפתיעה, עם מרכיבים מפתיעים, יוצרים טעמים מטורפים ביחד.
מנה שלישית וסוף סוף הגיעה הפולנטה המפורסמת. לשולחן הגיעו שתי צנצנות קטנות מלאות בכל טוב- פולנטה, ראגו פטריות, אספרגוס, שמן כמהין ופרמז'ן. מנה חמה, מנחמת, יצירתית וכל כך טעימה. אין מצב להגיע למחניודה מבלי לטעום את הפולנטה.
![]() |
ה-פולנטה |
![]() |
מאפה כורדי |
![]() |
קנו אותי עם הדובדבנים |
למנה הרביעית הגיעו חטיפי עראייס, מדובר במנת שוק מרשימה הכוללת חצאי פיתות ביס מלאות בקציצת עראייס. לצד המנה הגיעו מטבלי טחינה ועגבניות מרוסקות ביחד עם שקית מלפפונים חמוצים וטרשי (ירקוחת מוחמצים). לצערי המנה מכילה שומן כבש (למרות הבטחת המלצרית, אבל סלחתי לה כי כבר התחלתי להתמלא) אז בן זוגי זלל את המנה לבדו. מיותר לציין שהוא טרף את המנה בהנאה מרובה.
חשבתם שזהו? אז לא. הגענו למנות העיקריות.
מנה עיקרית ראשונה הייתה צלחת קלמרי מבושל, מעל פירה מושלם, עם ירקות, וחלה, ורוטב טעים ומה לא. וואו וואו וואו. כל כך טעים! טעמים שלא חשבנו שישתלבו, מרכיבים מהים בשילוב מרכיבים מהאדמה, אין דברים כאלה.
והגראנד פינאלה, ניו יורק סטייק בליווי כרובית, מח עצם ופירה. לי אישית פחות זרם סטייק והייתי צריכה לציין את זה למלצרית, אבל הוא הגיע ואני לא אגיד לו לא. טעים, עסיסי, במידת עשייה נכונה. בליווי פירה מטורף וכרובית צלויה. שווה כל שקל (מתומחר ב165 ש"ח). בקושי הצלחנו לסיים.
![]() |
חטיפי עראייס (עם שומן כבש) |
![]() |
בירושלים אין ים, אבל יש קלמרי! |
![]() |
ניו יורק סטייק לפנים |
לקינוח הזמנו באנופי, - עוגה גבינה עם ריבת חלב ובננות. ופונקנו בבסבוסה. שני הקינוחים היו מהממים ולמרות שהיינו מפוצצים- סיימנו עם הפירור האחרון!
לסיכום: טעים, אווירה מטורפת, לא זול, שווה את ההזמנה מראש. מומלץ!!
![]() |
קינוח + קינוח יומולדת |
אתר המחניודה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה